Izzivi pri revidiranju zbirne bilance stanja Republike Slovenije

Zveza RFR na Dnevih računovodij vsako leto razglasi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je bila med take uvrščena magistrska naloga Alenke Krese, ki raziskuje izzive pri revidiranju zbirne bilance stanja Republike Slovenije. Računsko sodišče Republike Slovenije je namreč vsako leto v okviru izvedbe samostojne revizije zbirne bilance stanja države zavrnilo izrek mnenja zaradi pomanjkanja revizijskih dokazov.

Pogovor z avtorico nagrajenega magisterija Alenko Krese

Alenka Krese prihaja iz Bohinja in se pri 26 letih že lahko pohvali s fakultetno Prešernovo nagrado, ki jo je prejela za magistrsko nalogo. Dodiplomski in podiplomski študij je dokončala na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer računovodstvo in revizija. Trenutno je zaposlena kot asistentka v državni notranji reviziji v manjšem podjetju, hkrati pa je tudi članica kluba Beta Gamma Sigma.

O vplivu umetne inteligence na delo računovodij

Zveza RFR je letos že desetič organizirala Dneve računovodij – osrednji strokovni dogodek za vse, ki delujejo na področjih računovodstva, davščin in financ. Na dvodnevnem srečanju v Portorožu je beseda tekla predvsem o trenutno zelo aktualni tematiki, to je o umetni inteligenci in izzivih, ki jih ta prinaša računovodjem.

AKTUALNA ŠTEVILKA


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS