PRIJAVA IN REGISTRACIJA

Hitri vodnik o postopku registracije

Osebna RFR-številka je namenjena fizičnim osebam, naročniški profil pa pravnim subjektom.
Še niste seznanjeni z osebno RFR-številko? Osebna RFR-številka je namenjena le fizičnim osebam, uporabnikom. Upravljavec – administrator naročniškega profila (tega določi organizacija sama) organizacije vpiše osebno RFR-številko uporabnika pod naročniške produkte v naročniškem profilu, ki jih ima organizacija zakupljene pri Zvezi RFR. S tem se uporabniku dodeli pravica za uporabo storitev in produktov Zveze RFR. Primer storitve, ki je vezana na osebno RFR-številko, je brezplačno telefonsko svetovanje za naročnike revije IKS. Osebna RFR-številka se ne dodeljuje pravnim osebam.


Postopek aktiviranja osebne RFR-številke za vse tiste uporabnike, ki je še nimajo

Slika 1: Vstopna spletna stran osebnega profila

Vstopna spletna stran osebnega profila

  1. Na spletni strani https://osebnarfr.zvezarfr.si/ opravite registracijo. V prvem koraku vpišite svoj elektronski naslov, izberite poljubno geslo, ki mora vsebovati najmanj 8 znakov, in nato še enkrat ponovite izbrano geslo. Vstopni obrazec prikazuje slika 1. Uspešno ste vstopili v osebni profil.
  2. V naslednjem koraku izpolnite prazna polja. Pri polju ulica in hišna številka vpišite vaš domači naslov.
  3. V zadnjem, tretjem koraku izpolnite še doseženo stopnjo izobrazbe in število let delovne dobe. Nato kliknite gumb Zaključi. 
  4. Odpre se vam pogled vaših izpisanih vnesenih podatkov, te lahko pregledate. Za zaključek procesa se morate strinjati tako s splošnimi pogoji uporabe kot z izjavo o obdelavi osebnih podatkov. 
  5. V elektronski predalnik boste prejeli Osebno RFR-številko.

 

Ali ste vstopno geslo za osebni profil (osebno RFR-številko) založili ali pozabili?

Na spletni povezavi osebnega profila https://uporabnik.zvezarfr.si sledite povezavi Pozabljeno geslo?. V okence, ki ga prikazuje slika 3, vpišite vašo osebno RFR-številko in pritisnite gumb Pošlji. V elektronski predalnik boste prejeli povezavo za spremembo gesla.

Slika 2: Aktivna povezava Pozabljeno geslo?

Aktivna povezava Pozabljeno geslo?

Slika 3: Okno, ki se vam prikaže, ko kliknete Pozabljeno geslo?

Okno, ki se vam prikaže, ko kliknete Pozabljeno geslo?

 

Kaj je naročniški profil?

Naročniški profil je vezan na naročnika – podjetje in vam omogoča preprosto in varno upravljanje naročnin. V njem lahko urejate naročniške podatke in dodeljujete uporabniške pravice naročniških produktov osebam z RFR-številkami. Da pa bi vse to lahko izvedli, morate osebne RFR-številke dejansko povezati z naročniškimi produkti v naročniškem profilu.

Naročnina na revijo IKS dopušča vezavo treh osebnih RFR-številk, ki so upravičene do brezplačnega telefonskega svetovanja. Ena naročnina na digitalni IKS dopušča vezavo ene osebne RFR-številke.

Slika 4: Vstopna spletna stran naročniškega profila

Vstopna spletna stran naročniškega profila

1. Na spletni strani https://narocnik.zvezarfr.si/AccountRegistration najprej opravite registracijo. To nam prikazuje Slika 4. Registracija je enkratni postopek. V izbrana polja najprej vpišite prvi dve črki organizacije, za tem vpišite naročniško številko, ki je navedena na zadnjem računu za revijo IKS. Prosimo upoštevajte zadnji prejeti račun. 

Slika 5: Vpisovanje naročniških podatkov

Vpisovanje naročniških podatkov

2. v drugem koraku (slika 5), vpišite podatke o administratorju, ki ga določite znotraj organizacije. Za tem potrdite gumb "Nadaljuj".

Slika 6: Postopek potrditve vnosa

Postopek potrditve vnosa

3. V tem koraku izpolnite prazna polja (slika 6) in potrdite gumb "Shrani spremembe". 

Slika 7: Prikaz naročniških produktov

Prikaz naročniških produktov

4. Pri posameznem naročniškem produktu vpišite osebne RFR-številke. Pri reviji IKS največ tri osebne RFR-številke, pri digitalni reviji IKS pa največ eno osebno RFR-številko. Eno ali več osebnih RFR-številk vpišite v prazno polje Podatki o avtoriziranih uporabnikih, ki ga prikazuje slika 7, in vnos potrdite z gumbom DODAJ. Sistem vam bo izpisal osebno RFR-številko ter ime in priimek imetnika številke. Na koncu potrdite gumb "Naprej".

Slika 8: Naročniški profil

Naročniški profil

5. S tem je postopek urejanja naročniškega profila uspešno zaključen. Spletno stran zapustite s klikom na povezavo ODJAVA, ki je v zgornjem desnem kotu ekrana. To prikazuje slika 8.

Informacije: pomoc@revijaiks.si, TEL: 080 1957.

BRANJE DIGITALNE REVIJE

Pregled funkcionalnosti digitalne revije IKS

Digitalna revija IKS vam omogoča vrsto praktičnih funkcionalnosti, ki vam bodo še dodatno olajšale delo.

PREPROSTO ISKANJE INFORMACIJ, TUDI PO ARHIVU

Digitalna različica revije vam omogoča iskanje po ključnih besedah, avtorjih ali področju v aktualni in starejših številkah.

Hitro iskanje

Za hitro iskanje vpišite iskalni pojem v polje z lupo, ki vam je ves čas uporabe spletnih strani revije na voljo v desnem zgornjem kotu.
Hitro iskanje

Predlagane zadetke lahko razvrstite po pomembnosti, datumu objave ali branosti.
Razvrščanje zadetkov

Napredno iskanje

Napredno iskanje vam omogoča vsebinsko zahtevnejše brskanje po bogatem arhivu strokovnih sestavkov. V iskalniku lahko tako izberete področje, ki vas zanima, in zamejite čas objave sestavka, lahko pa iščete le med objavami posameznega avtorja.
Napredno iskanje

Iskanje po arhivu

Za iskanje po bogatem arhivu revije IKS med zavihki izberite Arhiv. Na seznamu so razvrščene številke od aktualne proti starejšim, vsaka pa je opremljena tudi s preglednim kazalom vsebine. Prikaz preteklih številk lahko omejite tako, da v meniju izberete le določen letnik ali posamezno številko revije.
Iskanje po arhivu

UPRAVLJANJE SESTAVKOV

Sestavke, ki so vam še posebej zanimivi, lahko shranite za poznejšo uporabo ali pa jih delite s kolegi.

Priljubljeni sestavki

Kadar želite sestavek prebrati pozneje ali veste, da ga boste znova potrebovali, preprosto označite ikono v obliki zvezdice v glavi sestavka. Sestavek bo shranjen med priljubljene, do njega pa boste lahko kadarkoli dostopali v svojem osebnem profilu.
Priljubljeni sestavki

Deljenje sestavkov s kolegi

Za pošiljanje sestavka kolegom označite ikono v obliki ovojnice v glavi sestavka. Samodejno bo ustvarjeno elektronsko sporočilo, v katerega vpišite prejemnikov e-naslov in po želji dodajte svoje osebno sporočilo.
Deljenje sestavkov s kolegi

Tiskanje sestavkov

Vse sestavke v digitalni različici revije je mogoče tudi natisniti, tako da v glavi sestavka izberete ikono v obliki tiskalnika.
Tiskanje sestavkov

HITRO PREGLEDOVANJE SESTAVKOV

Sestavki so oblikovani tako, da omogočajo hitro brskanje in branje, vsi pa vsebujejo tudi pregledne povezave do pomembnih vsebin, zgledov in uradnih virov.

Preglednost sestavkov

Za lažje branje, tudi na najmanjših zaslonih, so sestavki razdeljeni na preprosto obvladljive enote. Pripadajoče tabele in zgledi so jasno označeni, odprejo pa se šele, če si jih želite natančneje ogledati.
Preglednost sestavkov

Hitro branje in iskanje znotraj obsežnih sestavkov

Kazalo sestavka vam omogoča, da imate dober pregled nad strukturo zapisanih vsebin. V kazalu izberite želeno vsebino in samodejno boste preusmerjeni na izbrano mesto.
Kazalo sestavka

VNAPREJŠNJA SEZNANJENOST Z NOVOSTMI

Uporabnikom digitalne različice revije IKS je celotna vsebina dostopna kar 5 dni pred izidom tiskane različice.


Dodatna pomoč pri prijavi in registraciji

Če med zgornjimi opisi ne najdete odgovorov na vaša vprašanja, nam pišite na pomoc@revijaiks.si ali nas pokličite na 080 1957. Za hitrejšo odpravo težav vas prosimo, da nam posredujete svojo osebno RFR-številko, naročniki revije pa naročniško številko, ki je zapisana na zadnjem računu za revijo IKS.

KONTAKT

Kako vam lahko pomagamo?

Pišite na pomoc@revijaiks.si ali nas pokličite na 080 1957. Za hitrejšo odpravo težav vas prosimo, da nam posredujete svojo osebno RFR-številko, naročniki revije pa naročniško številko, ki je zapisana na zadnjem računu za revijo IKS.


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS