Napisala se je velika zgodba in vi imate v njej osrednjo vlogo

Tokratna številka revije IKS je nekaj posebnega, saj smo z njenim izidom dopolnili 40 let izhajanja. Anekdota, ki jo vedo povedati starejši kolegi, pravi, da je gospa Marjana Pečenko, nekdanja svetovalka pri Zvezi RFR, leta 1974 prišla v službo z novim kosom garderobe in osnutkom zunanjega videza revije z imenom vred: Informacije o knjigovodstvu in stroki − IKS. In ime se je prijelo.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 28. 11. 2013

Revija IKS je začela izhajati, da bi strokovno delovanje Zveze RFR dopolnjevale pisne informacije in napotki, ki jih pri svojem delu potrebujejo računovodje. In tako je še danes, 40 let kasneje. A reviji IKS je spontano uspelo še nekaj, kar presega zgolj razširjanje pisnih informacij. Postala je medij, s katerim so se poistovetili ustvarjalci in bralci. Okoli nje se je zgradil občutek povezanosti in pripadnosti. Postala je temelj, na katerem smo računovodje gradili poklicno samozavest.

Pogosto se nam zazdi, da je danes vse drugače, kot je bilo pred 40 leti. Zamenjali smo družbeni sistem in tehnološko napredovali. Zdi se, da nam bo vsem skupaj bolje, če vsak poskrbi le zase, in da so vse informacije oddaljene le nekaj internetnih klikov. Vendar ni tako. Čeprav nas vsakdan sili v odtujenost in nam tehnologija omogoča individualnost, še vedno potrebujemo občutek povezanosti in pripadnosti. Zasebno in poklicno. Ko se računovodje vprašamo, kaj pogrešamo pri svojem poklicu, pogosto potarnamo, da bi se bilo treba povezati in se zavzeti za naš poklic in naše poklicne interese.

Da bi revija IKS še naprej opravljala svoje poslanstvo, nas informirala in povezovala, vabimo vas, dragi bralci, da nam pišete in sporočite, kakšna se vam zdi. Zaupajte nam, kaj pogrešate in česa je preveč. Povejte nam, na katerih strokovnih področjih se pojavljajo težave, in predlagajte vsebine, o katerih bi bilo treba pisati. Obljubimo, da bomo revijo IKS še naprej prilagajali vašim potrebam in željam. To smo že storili z Zbirko predpisov Zveze RFR, ki je vsebinsko, oblikovno in tehnološko prenovljena ter odslej naročnikom dostopna tudi na spletu. Brezplačno.

IKS 12/ 2013


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS