Združimo tradicijo in ambicijo

Saj veste, kako se običajno začenjajo uvodniki, ki jih uvodničarji pišemo okoli novega leta. Vanje vgradimo nekaj poudarkov preteklega leta, dodamo dobre želje in kakšno globoko misel za leto, ki prihaja. Vse skupaj povežemo z anekdoto o novoletnih zaobljubah in šibki volji, ki običajno prepreči njihovo izpolnitev.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 01. 01. 2014

Ko se računovodje vprašamo, kakšne so naše poklicne želje in pričakovanja in kaj pri svojem delu pogrešamo, pogosto potarnamo, da se naše mnenje o strokovnih zadevah premalo sliši, da bi se morali bolj povezati in se zavzeti za svoj poklic in poklicne interese.

Torej storimo tako! Naj tovrstne želje in pričakovanja ne ostanejo le še ena priložnostna zaobljuba, pri kateri nam zmanjka volje in poguma, da bi jo uresničili. Tesneje se povežimo in začnimo sodelovati. Vstopimo v skupno stanovsko organizacijo in dajmo težo svojemu mnenju. Strnimo svoje vrste, presezimo pregovorno računovodsko zadržanost in zgradimo trdnejše poklicne in karierne temelje. Zveza RFR se je odločila, da bo prevzela vlogo pobudnice in nosilke take spremembe. Posledica te ambicije je spomladanski sklep zbora društev Zveze RFR, da bodo tesneje povezala člane in jih spodbudila k dejavnejšemu poklicnemu delovanju.

Vabimo vas torej, da (p)ostanete član enega od društev računovodij in začnete dejavno sodelovati pri krepitvi statusa računovodskega poklica. Podrobnejša navodila in pogoje za včlanitev ter opise članskih ugodnosti najdete na spletni strani www.zvezaRFR.si.

V novem letu nam vsem skupaj želim veliko poklicnega uspeha in strokovne samozavesti. Verjamem, da hočemo in znamo te ambicije povezati s stanovsko tradicijo in tako prispevati k preporodu okolja, v katerem vsak med nami dela in živi.

IKS 01/ 2014


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS