Zelo osebne številke

 Vsakdo izmed nas si bo iztekajoče se leto zapomnil na svoj način. Spomin je preudarno selektiven, saj nam poudari trenutke ugodja in sreče, tiste bolj trpke pa potisne v ozadje. Želim in upam, da vam bo pogled nazaj priklical predvsem prijetne misli.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 25. 12. 2014

 

Na našem strokovnem področju leto ni bilo razburljivo, saj so bile spremembe računovodskih in davčnih pravil redke. Ker je v obdobju zatišja vedno na voljo več časa in energije za organizacijske spremembe in premislek o delu, ki ga opravljamo, smo se na Zvezi RFR lotili urejanja zalednih procesov in hkrati začeli sistematično obravnavati ključne teme računovodskega poklica. Posodobili smo telefonsko svetovanje in pripravili Dneve računovodij, na katerih smo s kolegi iz vse Slovenije razčlenili ključne razloge za nezadovoljiv družbeni ugled našega poklica. Skupaj smo ugotovili, da se moramo računovodje aktivneje povezati in enotno izraziti svoja stališča.

Prav želja po aktivnejšem poklicnem povezovanju in sodelovanju nas je vodila pri oblikovanju dolgoročne strategije delovanja. V tem smislu bomo v prihodnosti izrazito usmerjeni v oblikovanje takih rešitev, ki vam bodo kar se da blizu in bodo hkrati prilagojene vašim osebnim potrebam. Zato smo izpeljali projekt osebne RFR-številke, ki jo lahko pridobite popolnoma brezplačno z ureditvijo uporabniškega profila. S številko in profilom bomo lahko prvič v zgodovini našega delovanja vzpostavili pogoje za neposredno komunikacijo med nami, ki pripravljamo rešitve, in vami, ki jih uporabljate.

Projekt osebne RFR-številke je naletel na izjemen odziv. Samo v nekaj dneh po povabilu k ureditvi uporabniškega profila se vas je odzvalo več kot 2.000. Ta odziv nas opogumlja in potrjuje v zavezi, da bi vam v prihodnje ponudili še boljšo uporabniško izkušnjo. V zahvalo za pomoč pri urejanju uporabniških profilov bomo januarja vsem s popolno izpolnjenimi profili poslali našo prvo ugodnost – letni pregled vseh novosti na področju predpisov in uredb v letu 2014. 

Vse kaže, da bo leto 2015 pestrejše, kot je bilo leto pred njim. Ker se nam v njem obeta sprejetje novih slovenskih računovodskih standardov, vam sodelavci Zveze RFR želimo, da hkrati sprejmete lasten standard osebne sreče in zadovoljstva in v skladu z njim preživite vsak dan.

IKS 01/ 2015


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS