Nova navada je digitalna srajca

Kamorkoli se ozremo, se okrog nas vse spreminja, brez prestanka. Nekatere spremembe so hitre in prelomne, druge komaj opazne in postopne. Pogled nazaj nam vedno razkrije isto in neizogibno resnico. Staro odmira in se umika novemu. Neutrudne spremembe so samoumevni del naših življenj in s tem tudi naših družb, civilizacij. Lahko se jim izogibamo, z njimi odlašamo, a na koncu se bodo zgodile.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 25. 11. 2020

Zavedno ali nezavedno spoznanje minljivosti nas pogosto sili v nostalgično ohranjanje starih navad, postopkov in občutij. Okus babičine kuhinje nam je ljubši od eksotične jedi. Raje počitnikujemo v bližnjem kraju, v katerega se vračamo že dvajset let, kot pa na drugem koncu sveta. Porumenela fotografija v fotoalbumu nam prikliče več spominov kot tistih sto, shranjenih v telefonu. Knjige na polici najraje ne bi zamenjali za digitalni zapis v oblaku. 

Vsake toliko pa se nam zgodi, da smo prisiljeni oditi na pot v oddaljen kraj, kjer drugega kot za nas eksotičnih, a za njih domačih jedi ne znajo pripraviti. Pri tem pa lahko ohranjamo stik z domačim okoljem le z izmenjavo digitalnih zapisov in posnetkov. Ker nimamo druge možnosti, smo novosti prisiljeni sprejeti. 

Na Zvezi RFR smo vam v preteklih letih vse naše izdaje že ponudili tudi v elektronski obliki. V kratkem bomo na splet prenesli tudi naše dogodke, prva posvetovanja že v decembru. Vabim vas, da z novimi formati naših vsebin spoznate njihove nedvomne prednosti. Takoj, ko bo izrednih razmer konec, pa se spet vidimo v živo, tokrat obogateni za še eno, digitalno izkušnjo.

IKS 12/2020


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS