Nenavadno leto 2020

Koliko je let, za katera lahko takoj naštejete, kaj se je tedaj zgodilo? Verjetno ne prav veliko, pa še med njimi je vsaj polovica takih, ki ste si jih zapomnili iz osebnih razlogov. Naš spomin je zelo selektiven. Minuli dogodki počasi bledijo in iz gmote preteklosti štrlijo le poudarki, ki so dovolj posebni, da se ne izgubijo v morju povprečnih izkušenj.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 24. 06. 2020

Vse kaže, da bo leto 2020 eno od tistih, ki ga ne bomo kar tako pozabili. Verjetno si bomo letošnje leto najbolj zapomnili zaradi zdravstvene krize. Vseobsežnost koronske krize in dramatična narava spopadanja z njo sta sprožili verižno reakcijo prilagoditev, zaradi katerih se vse okoli nas spreminja z veliko naglico. Omejitve gibanja so nas pahnile v množično uporabo tehnoloških rešitev, ki bi si brez tovrstne prisile le počasi utirale pot do množične uporabe. Spremljanje digitalnih vsebin postaja prevladujoč način sprejemanja informacij in tiskovine se pospešeno poslavljajo. Podoben trend se kaže pri podajanju znanj in veščin, saj nas omejitve osebnih stikov silijo v pogostejša posredovanja na daljavo.

Na Zvezi RFR, kjer smo celovit dostop do digitaliziranih izdaj zagotovili že pred časom, lahko v živo spremljamo spremembo bralnih navad tudi pri naših bralcih. Spletne strani revijaiks.si, ekspertrfr.si in prirocnikirfr.si postajajo primarni način spremljanja vsebin, tiskana oblika pa podporna. S posodabljanjem načina podajanja vsebin bomo nadaljevali tudi v prihodnjih tednih in mesecih, ko vam bomo postopoma ponudili tudi temeljito posodobljene in digitalizirane možnosti za spremljanje naših izobraževalnih dogodkov.

Navkljub vsem spremembam pa bomo tiskane izdaje in dogodke v živo ohranili, saj verjamemo, da so na področju računovodstva tradicionalni pristopi nezamenljivi. To se je pokazalo tudi ob izdaji prenovljenega enotnega kontnega načrta za zasebni sektor, saj je na priljubljeno tiskano izdajo kljub vsem zadregam leta 2020 izjemen odziv.

IKS 07/2020


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS