Papir za danes, zasloni za prihodnost

V uredništvu Zveze RFR november zdaj že tradicionalno namenjamo vsem, ki bi želeli pobliže spoznati osrednjo slovensko strokovno revijo na področju računovodstva. Vsem, ki jih to zanima, tako omogočimo brezplačen vpogled v vsebine aktualne številke revije IKS. Nekaj let smo zainteresiranim dostavljali brezplačni izvod tiskane revije, letos pa jim že drugo leto zapored omogočamo brezplačni mesečni dostop do digitalne različice.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 25. 10. 2018

Na Zvezi RFR smo v zadnjih letih temeljito konceptualno in tehnološko prenovili vsebine, ki jih pripravljamo za zaposlene na področjih računovodstva, financ in davščin. V okviru konceptualne prenove smo želeli na osnovi uveljavljenih izdaj jasno začrtati tri različne uredniške pristope. Vse v Sloveniji veljavne podlage za delo na računovodskem in davčnem področju v obliki zakonskih tekstov, uradnih pojasnil, sodb in tolmačenj smo združili v izredno praktičnem digitalnem formatu, v aplikaciji Ekspert RFR (ki je tako nasledila in bistveno nadgradila nekdanjo spletno Zbirko predpisov). Strokovne razlage zakonskih rešitev, predstavljene z zgledi za delo v praksi, objavljamo v obliki celovito zaokroženih priročnikov Zveze RFR. Vsakodnevne strokovne težave in izzive pa opisujemo in rešujemo v sestavkih, ki mesečno izhajajo v reviji IKS.

Po petih letih prenove portfelja naših produktov lahko ugotovimo, da so tiskane izdaje še vedno najpomembnejši način podajanja in sprejemanja strokovnih vsebin. A temu tradicionalnemu pristopu pospešeno dodajamo elektronske izdaje. Že več kot leto dni vam je na voljo digitalna različica revije IKS. Pred dobrega pol leta smo vam predstavili aplikacijo Ekspert RFR, ki po eni strani predstavlja vsa vodila, po drugi strani pa učinkovito nadgrajuje bralno izkušnjo revije IKS – tam omenjene predpise ali zakone lahko bralec zlahka najde tudi v zadnji prečiščeni obliki, brez nepotrebnega tavanja po spletu. Digitalne priročnike pa boste, če bo šlo vse po načrtih, lahko prebirali že čez nekaj mesecev.

Sprememba utečenega načina dela je vedno težavna. Prehod je lažji, če prednosti novosti prekašajo nelagodje, ki ga povzroči prilagajanje. Veseli in ponosni smo, da je večina naših bralcev zaznala prednosti, ki jih prinašajo spremembe. V prihodnjih dneh in mesecih vam bomo v preizkus ponudili prenovljene izdaje Zveze RFR ter vas povprašali o vašem mnenju o njih. Upamo, da boste z njimi zadovoljni, v vsakem primeru pa bomo veseli vaših odzivov in komentarjev.

IKS 11/2018


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS