Prvenstvo

Zadnjih nekaj mesecev vlada neobičajno zatišje na področjih, ki nas običajno najbolj razburjajo. Lani ob takem času smo bili priča veliki kreativnosti davčnih strategov, ki so nas najprej razveselili z zvišanjem stopenj DDV in nato še z novimi prispevki za zdravstvo. Za veliki finale so nam napovedali še davek na nepremičnine ali pa vsaj krizni davek. A to je bilo očitno preveč tudi za še tako zagnane in napovedi se niso uresničile.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 26. 06. 2014

Letos pa je povsem drugače. Nobenih adrenalinskih domislic. Oznanili so nam nekaj spodbudnih statističnih podatkov, sicer pa se je zgolj začelo svetovno prvenstvo v nogometu. Vreme je kot nalašč za popoldanske piknike in žogobrci nas bodo še ves mesec zabavali nekajkrat na dan. Pred letom dni smo stali pred robom brezna in vsaka napačna poteza bi lahko bila usodna, zdaj pa imamo očitno dovolj kruha in iger, da si lahko za nekaj časa oddahnemo.

Sledili bodo predvidljivi predvolilni tedni, ki jih doživimo vsakih nekaj let. Na vseh koncih nas bodo prepričevali, naj volimo prav njih. Ker če bomo volili njih, bodo cene nizke, politiki plemeniti in otroci ubogljivi. Če pa bomo volili tiste druge, bodo cene rasle in z otroki bodo težave. Da o politikih ne govorimo.

Vsemu temu bo sledil znani ritual. Novoizvoljeni bodo poskušali ukrojiti svet okoli sebe po svoji podobi. Veliko starega bo naenkrat odveč in uvesti bo treba veliko novega. Konec leta bo vse bližje in vse, kar nas običajno razburja, bo objavljeno v zadnjih nekaj uradnih listih letošnjega leta. Zagotovo!

IKS 07/ 2014


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS