Na razprodanih Dnevih računovodij v središču prenova davčnega sistema

Na tradicionalnem strokovnem dogodku Dnevi računovodij se je v Portorožu 20. in 21. aprila zbralo več kot 500 udeležencev iz vse Slovenije. Osrednja tema je bila prenova davčnega sistema, o kateri je uvodoma spregovoril Tilen Božič, zelo zanimivo debato o davčni reformi pa so nato strokovnjaki s področja ekonomije nadaljevali tudi na okrogli mizi.

Pogovor z avtorico nagrajenega magisterija Hajdi Zajc

Črnomeljčanka Hajdi Zajc je prišla v Ljubljano že s 15 leti, ker je trenirala cestno kolesarstvo. Na svoji zelo uspešni športni poti je med drugim kot starejša mladinka osvojila naslov državne prvakinje in se preizkusila še na svetovnih in evropskih prvenstvih. A šport v izobraževanju zanjo ni bil ovira. Po končani ekonomski gimnaziji je študijsko pot namreč nadaljevala na ljubljanski ekonomski fakulteti, kjer je z odliko magistrirala. Za svojo magistrsko nalogo je prejela tudi Prešernovo nagrado Ekonomske fakultete. Trenutno je zaposlena v farmacevtskem podjetju Krka, kjer si nabira dragocene izkušnje in znanje. Pozitivno in učeče se delovno okolje pa ji pomaga tudi pri profesionalnem in osebnem razvoju.

Merjenje ogljičnega odtisa kot prvi korak do ogljične nevtralnosti

Zveza RFR na Dnevih računovodij vsako leto nagradi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je bila mednje uvrščena tudi magistrska naloga Hajdi Zajc z naslovom Izzivi merjenja ogljičnega odtisa v praksi. Avtorica je raziskovala vpliv kakovosti merjenja glede na vključenost v evropsko trgovalno shemo in na zmanjševanje emisij toplogrednih plinov ter s katerimi preprekami se podjetja pri tem soočajo.

IKS 06/2023


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS