Najboljši je zadovoljen računovodja

Pred nami so dnevi izrekanja novoletnih čestitk in zaobljub. V tem delu leta si vzamemo več časa za druženje s svojci in prijatelji, premišljujemo o preteklosti in si zastavljamo cilje za prihodnost. Novo leto, kot simbolni prelom med starim in novim, je priložnost za razmislek o doseženih zmagah in utrpljenih porazih. Porazi nam lahko služijo kot dragocen vir izkušenj, zmage pa lahko uporabimo kot spodbudo pri načrtovanju prihodnjih dejanj. 

Kaj zaželeti računovodjem v teh nemirnih časih? 

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 28. 12. 2022

Upam, da bomo delo znali načrtovati tako, da bo opravljeno pravočasno in brez pretiranega stresa. Bodimo organizirani in dajmo prednost pomembnim stvarem. Pripravimo časovnico opravil in redno spremljajmo napredek k zastavljenemu cilju. Bodimo osredotočeni nanj in naj nas pri napredovanju proti njemu ne zmotijo nepomembne zadeve. Pri načrtovanju uravnotežimo zasebne in poslovne potrebe. 

V novem letu ne pozabimo na poklicno usposabljanje in strokovno rast. Ostanimo na tekočem s sodobnimi tehnološkimi rešitvami ter redno spremljajmo zakonske spremembe in dognanja stroke. Predvsem bo pomembno ohraniti stik s stanovskimi kolegi, saj je izmenjava nasvetov, znanja in izkušenj nujna za uspešno poklicno delovanje. 

V delu najdimo izziv in zadovoljstvo. Bodimo ponosni na svoj poklic in na svoje poklicne dosežke. Pri delu bodimo prizadevni, odgovorni in etični. Izziv poiščimo v uspešno zaključenem projektu, finančnem poročilu ali davčnem obračunu. Vir zadovoljstva in veselja naj bo pristen odnos s sodelavci in strankami. 

Predvsem pa naj novo leto prinese zdravo ravnotežje med delom in sprostitvijo. Naj zaradi poklicnih skrbi in prizadevanj ne trpi odnos z družino in prijatelji. Želim vam, da v poslovnih in zasebnih prizadevanjih najdete veselje in izpolnitev. 

IKS 01/2023


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS