O nogometu, poslovanju in računovodstvu

Nogometni trenerji so vse pogosteje gosti različnih poslovnih konferenc. Za uspeh je namreč treba pametno načrtovati, ustrezno motivirati in voditi ter organizirati in nadzirati delovanje moštva. Nogomet je priljubljen zaradi preprostosti in zapletenosti hkrati. Tudi za vodenje računovodske službe je treba imeti veliko menedžerskih sposobnosti in strokovnega znanja. Znanje, kreativnost, zavedanje tveganja, načrtovanje in kakovost zaposlenih pa so odločilni tako v nogometu kot v poslovanju in računovodstvu.

Pogovor z avtorico nagrajene magistrske naloge Tjašo Selič

Tjaša Selič iz Trbovelj se je po zaključeni splošni maturi vpisala na Ekonomsko fakulteto v Ljubljani. Diplomo na dodiplomskem študiju je uspešno zagovarjala leta 2019, nato pa se je odločila nadaljevati študij na smeri računovodstva in revizije, ki ga je leta 2021 zaključila z odlično oceno. Že med študijem je pridobivala praktične izkušnje, najprej z delom na Ekonomski fakulteti, kjer je v zadnjem letniku vodila vaje pri predmetu Temelji finančnega in poslovodnega računovodstva, nato v banki ter nazadnje v računovodskem oddelku Steklarne Hrastnik. V tej družbi se je po končanem študiju tudi zaposlila.

Management emisij in računovodenje emisijskih kuponov

Zveza RFR na Dnevih računovodij vsako leto razglasi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je bila med take uvrščena magistrska naloga Tjaše Selič z naslovom Management emisij in računovodenje emisijskih kuponov v ogljično intenzivnem podjetju. Avtorica je v nalogi raziskovala področje managementa in strategij zmanjševanja emisij proizvodnih podjetij ter ugotavljala, kako poteka računovodenje emisijskih kuponov na primeru Steklarne Hrastnik.

IKS 08-09/2022


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS