Leto, v katerem smo se vse učili znova

Zaključujemo še eno nenavadno leto. Leto številnih presenečenj, v katerem smo hrepeneli po nekdanji običajnosti in so neobičajne stvari postale del vsakdana. Leto, v katerem so se nekateri procesi dogajali s silovitim pospeškom, medtem ko so drugi skorajda popolnoma zastali. 

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 29. 12. 2021

V poslovnem svetu, v katerega smo vpeti računovodje, je preteklo leto zaznamovala zdravstvena kriza, ki je bila za nekatere pogubna, za druge pa izvrstna poslovna priložnost. Zasuti smo bili z interventnimi zakoni, ki smo jih administrativno ukrotili in udomačili. Bančni denar je bil poceni. Tisti z denarnimi presežki so obupovali nad negativnimi obrestmi in iskali ravnotežje med naložbeno donosnostjo in tveganjem. Tresla se je gora, pod katero se je rojevala davčna reforma. Izkupiček je zaenkrat bolj skromen. 

Vse našteto bo več kot dovolj za napoved razburljivega novega leta, v katerem bodo za nemir še vedno skrbeli tudi kužni valovi, predvolilna in povolilna prerivanja ter prežeča inflacija, ki marsikoga sili v neracionalne odločitve. Verjamem, da boste uspešno manevrirali med čermi in pluli v čim bolj mirnem morju. 

V časih, v katerih živimo, smo imeli priložnost opazovati sebe in druge v okoliščinah, ki jih do zdaj nismo bili vajeni. Pogosto smo bili presenečeni nad spoznanjem, kaj nas resnično osreči in kdo je v ravnanju iskren in pristen. Želim si, da je bila ta izkušnja za vas prijetna. V vsakem primeru je bila koristna.

V imenu Zveze RFR vam želim, da bi v letu 2022 preživeli veliko srečnih trenutkov v družbi ljudi, ki jih imate radi. 

IKS 01/2022


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS