Kaj vse vaš digitalni produkt zna – in kako lahko to izkoristite pri svojem delu?

Vabimo vas na kratke in izredno praktične brezplačne predstavitve, na katerih boste v pol ure spoznali vse funkcionalnosti, ki vam jih ponuja vaš izbrani digitalni produkt. Ob tem boste dobili tudi odgovore na vaša vprašanja in seveda podporo v primeru težav, ki jih opažate. Nekaj minut je namenjenih tudi vašim predlogom za nadaljnji razvoj teh produktov. 

Preglednejši prikaz plače prinaša boljše razumevanje, kolikšen je pravi zaslužek

Iz preglednega prikaza plače lahko zaposleni na vrhu plačnega izpiska takoj ugotovijo šest ključnih podatkov o svoji plači. Med drugim to, koliko so zaslužili v celoti, koliko od zasluženega pa je šlo za davke in prispevke. Pobudnik akcije, ki tokrat poteka drugič, je SBC – Klub slovenskih podjetnikov skupaj s ponudniki poslovnih rešitev za podjetja. Akcijo prav tako podpirajo preostale ključne delodajalske organizacije in nekatera strokovna združenja, tudi Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije.

Pogovor z avtorico nagrajenega magisterija Vesno Premelč

Vesna Premelč se je po zaključeni splošni maturi na II. gimnaziji Maribor vpisala na Ekonomsko-poslovno fakulteto v Mariboru. Leta 2018 je uspešno zagovarjala diplomsko delo, nato pa se je odločila nadaljevati študij na smeri Računovodstvo, revizija in davščine ter ga leta 2020 z magistrskim delom tudi uspešno zaključila. Že v času diplomskega študija je pridobivala praktične izkušnje z delom v računovodskem servisu, kar ji je delovno področje še bolj približalo. Neprestano učenje je tisto, kar jo motivira in s katerim se razvija.

Raziskava obremenjenosti in počutja knjigovodij

Zveza RFR na Dnevih računovodij vsako leto nagradi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je bila med take uvrščena magistrska naloga Vesne Premelč. V njej je preučevala razlike med obremenjenostjo in počutjem knjigovodij, ki so zaposleni v računovodskih servisih, in knjigovodij, ki so zaposleni v računovodskem oddelku podjetja.

IKS 08-09/2021


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS