Šef, ki si ga ne želiš izgubiti

Mislim o minljivosti se običajno izogibamo. Potisnemo jih nekam v ozadje in jih tam poskusimo preglasiti z vsakdanjimi skrbmi in optimizmom. Vsake toliko nam takšen pobeg ne uspe, saj so naša občutja v nekaterih primerih enostavno premočna. Tedaj se zavemo minevanja in zaključka poti, ki čaka vsakogar. 

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 24. 09. 2020

Na začetku avgusta nas je zapustil dr. Stanko Koželj, sodelavec, kolega, mentor in prijatelj. Spominjali se ga bomo kot spoštovanega strokovnjaka z izjemno širino, s katero je usklajeval številna področja v našem poklicu. Med njegovim vodenjem se je Zveza RFR razvila v osrednjo stanovsko združenje vseh, ki delujejo na računovodskem področju, njena svetovalna služba pa prerasla v referenčno strokovno organizacijo z odločilnim vplivom na računovodske rešitve v Sloveniji. Aktivno je sodeloval pri delovanju Slovenskega inštituta za revizijo in sooblikoval slovenske računovodske standarde. Bil je mentor številnim generacijam študentov računovodstva. 

Njegovi sodelavci, kolegi in prijatelji se ga bomo spominjali še po marsičem drugem. Pri strokovnih in organizacijskih odločitvah je bil preudaren, a odločen. Kot vodja je vedno z razumevanjem prisluhnil težavam sodelavcev in jih podprl pri iskanju rešitev. Kot kolega je bil temperamenten, pronicljiv in duhovit sogovornik. Bil pa je tudi strasten športnik. Čas, ki smo ga preživeli skupaj z njim, je za vse nas dragocen in nas bo bogatil za zmeraj.

Ko nas dokončno zapusti človek, ki nam je blizu, začutimo nelagodje in stisko, ki v nas sproži bolečino, žalost in strah. A to so naša občutja. Bližnji, ki je odšel, se je z lastno minljivostjo že soočil in sprijaznil. Dr. Koželj, počivajte v miru, pogrešali vas bomo! 

IKS 10/2020


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS