Uspešno zaprite staro, odlično začnite novo

Kaj želim vsem računovodjem ob začetku novega poslovnega leta? To, kar bi nam vsem prišlo prav.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 25. 12. 2019

Za začetek, da bi vam letos uspelo opraviti vse, kar sodi še v iztekajoče se leto, in da bi tako leto 2020 začeli popolnoma prosti starih bremen. S časovnimi razmejitvami in rezervacijami so namreč vedno sami križi in težave.

Upam tudi, da boste v novo leto prenesli čim manj starih sporov, zamer in neizpolnjenih obljub, saj vas bodo tovrstni dolgovi, dolgoročni in kratkoročni, omejevali pri prihodnjih naložbah. Poskušajte se razdolžiti ali pa vsaj uskladiti ročnost pričakovanj in obvez.

Seveda vam želim obilo neopredmetenih sredstev v obliki zdravja, sreče in zadovoljstva. Naj bo njihova doba koristnosti nedoločljiva in upam, da jih še dolgo ne bo treba slabiti.

Prav tako vam želim čim daljšo dobo koristnosti opredmetenih osnovnih sredstev. Naj bodo vaše investicije preudarne in v veselje vam in vašim bližnjim. V zalogi imejte veliko potrpežljivosti in ne pozabite, da je ta namenjena prihodnjim odnosom in donosom. Upam, da so bile vaše dolgoročne naložbe v družinsko srečo ter nepozabna doživetja uspešne in se bogato obrestujejo z ubranimi odnosi in lepimi spomini.

V novem letu ne pozabite na kratkoročne naložbe v vzpostavljanje novih in ohranjanje starih prijateljstev. Želim vam tudi, da bi imeli čim več časa za ljudi in stvari, ki jih imate radi. Saj veste, čas je denar.

Naj se torej v novem letu zmanjšujejo vaše obveznosti in povečuje vse, v kar ste vlagali v preteklosti. Srečno!

IKS 01/2020


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS