Tema:

60 let Zveze RFR

Člani Zveze RFR so za nas zelo pomembni, saj predstavljajo most med nami in zavezanci − kolikor je trden ta most, tako dobri so naši odnosi z zavezanci

Ob 60. obletnici delovanja Zveze RFR vse leto objavljamo pogovore z ljudmi ter o ljudeh, ki igrajo pomembno vlogo pri razvoju računovodstva in financ. Jana Ahčin vodi organizacijo, o kateri računovodje izredno veliko razmišljajo. Univerzitetna diplomirana ekonomistka je leta 2013 prevzela vodenje Dursa, leto kasneje pa je bila imenovana tudi za vršilko dolžnosti generalne direktorice Fursa.

Ne uklanjajte se pritisku vodstev in poskrbite za miren spanec

Ob 60. obletnici delovanja Zveze RFR vse leto objavljamo pogovore iz zgodbe z ljudmi, ki igrajo pomembno vlogo pri razvoju računovodstva in financ. Naš pogovor z magistrico ekonomskih znanosti Mojco Kunšek predstavlja izredno aktualna razmišljanja ugledne ženske, ki že dobra tri leta vodi Ajpes. Mojca Kunšek je Ajpes pomladila in zbudila. Ena od zadnjih opaznih osvežitev je tudi prenova spletne strani agencije.

Povezava med razkrivanjem ogljičnega odtisa in okoljsko uspešnostjo podjetij

Zveza RFR na Dnevih računovodij vsako leto razglasi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je bila med take uvrščena magistrska naloga Martina Rozmana, ki obravnava aktualno okoljevarstveno tematiko. Cilj naloge je bil pokazati obstoj povezave med razkrivanjem ogljičnega odtisa in okoljsko uspešnostjo podjetij. Pri tem je uporabil dve metodi: statistično analizo panelnih podatkov in globinske intervjuje s strokovnjaki v podjetjih.

Register računovodske poklicne skupine

Pred dobrima dvema letoma je bil ustanovljen Odbor za poenotenje računovodske poklicne skupine. Njegova naloga je spodbuditi strokovno usposabljanje ter etično delovanje računovodij in s tem prispevati k izboljšanju javne podobe poklica. Odbor je v tem času določil pravila delovanja in vzpostavil register, v katerega se lahko brezplačno vpišejo vsi usposobljeni posamezniki.

Spletna stran, ki iz dneva v dan bolj opazno spreminja strokovno delo računovodij v praksi.

Po slabe pol leta je digitalna revija IKS že zapolnila praznino in se kot priljubljen delovni pripomoček vzpostavila na spletu, kjer strokovne informacije in vodila za delo išče vedno več računovodij.

IKS 08-09/ 2017


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS