Pogled računovodij na urejanje poklica in kulturo plačevanja davkov

Dnevi računovodij, osrednji dogodek zaposlenih v računovodstvu, so že drugič potekali v Portorožu. Letos je bilo udeležencev skoraj za tretjino več kot lani, saj so strokovne teme na Obalo privabile okrog 300 računovodij in finančnikov iz vse Slovenije. Prvi dan je bil namenjen stanovskim temam, končal pa se je s slavnostnim sprejemom in zabavo, drugi dan pa so bile na vrsti strokovne teme. Tudi tokrat je veliko zanimanja vzbudila okrogla miza, kjer so udeleženci razpravljali o davčni kulturi v Sloveniji.

Povezanost kakovosti nadzora, plačil nadzornim svetom in uspešnosti slovenskih javnih delniških družb v obdobju 2009–2012

Zveza RFR na dnevih računovodij vsako leto nagradi štiri najboljše magistrske naloge s področij računovodstva, financ in revizije. Letos je ena od njih magistrska naloga Povezanost kakovosti nadzora, plačil nadzornim svetom in uspešnosti slovenskih javnih delniških družb v obdobju 2009–2012. V njej je avtorica raziskovala kakovost in delovanje nadzornih svetov, saj je finančna kriza v Sloveniji pod vprašaj postavila njihovo vlogo v družbah.

IKS 05/ 2015


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS