Malica ob enajstih

Pred nami so lahkotnejši dnevi, zato je takšen tudi uvodnik. Predstavil vam bom delovne navade tipičnega poklicnega kolega.

dr. Matjaž Prusnik
Datum objave: 31. 07. 2014

Največ dela ima januarja. Sledijo marec, februar, november in april (v tem vrstnem redu). Šele nato praznični december. Pričakovano največ dela v mesecih okoli zaključnega računa. Januarja ureja podatke preteklega leta in poskuša nadoknaditi nekoliko lagodnejši december. Marca zaključuje poslovne in davčne izkaze, nekatere stvari pa poskuša postoriti že februarja. Novembra se na zaključek leta intenzivno pripravlja, aprila po njem pospravlja. Od maja do julija pritisk popušča. Avgust je namenjen počitku, nato pa se septembra in oktobra delovna obremenitev spet poveča.

Zagotovo si počitnice privošči drugi teden avgusta, skoraj zagotovo pa teden ali dva pred njim in teden po njem. Od dela se odklopi tudi v dneh okoli božiča, prvega maja in prvega novembra, ko praznični dnevi sovpadajo s šolskimi počitnicami. Nekaj prostih dni si običajno vzame konec junija, na začetku poletnih šolskih počitnic.

Sobota je dan za nakupe in nedelja za družino. Tedaj običajno ne dela. Če že mora kaj postoriti, to naredi v soboto dopoldne in v nedeljo zvečer. Med tednom ima največ dela ob ponedeljkih in sredah, najmanj pa v petek, ko delo konča že ob dveh. Dela od pol osmih do pol štirih, malica okoli enajstih.

Ste tipični računovodja? Ali kaj od tega velja tudi za vas? Za nas na Zvezi RFR marsikaj, zagotovo pa to, da imamo kolektivne počitnice drugi teden avgusta, dva tedna prej in teden potem. Želim vam sončno in sproščeno poletje. Nasvidenje jeseni!

IKS 08-09/ 2014


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS