Dnevi lenarjenja

Poznate ta poletni občutek – kot da se je celoletna norija umirila in se svet vrti počasneje?

Mag. Matjaž Prusnik
Datum objave: 25. 07. 2013

V časopisih kar naenkrat ni več alarmantnih novic, temveč samo poletna mašila. Moč sonca prehitro segreje jutranji hlad in normalno prevozne postanejo celo ceste, na katerih so bili vse leto prometni zastoji. Telefoni zvonijo redkeje, če pa kličete vi, težko izsledite sogovornika. Mularija preizkuša, kdaj se noč prevesi v jutro, in nato prespi pol dneva. Resne gospe oblečejo obleke s cvetličnimi vzorci in mrki gospodje odložijo kravate. V tem delu leta si verjetno teden ali dva dopusta privoščite tudi sami. In prav je tako.

V poletnem času smo združili dve številki revije IKS v eno dvojno in v njej zbrali teme, ki večinoma niso sezonsko pogojene. Med sestavki boste našli tudi zapis o spremembah pri plačevanju socialnih prispevkov po 1. juliju. Ker se očitno nekaj kuha na področju obdavčitve nepremičnin, smo največ prostora namenili prav njihovi računovodski in davčni obravnavi.

A poletno mrtvilo je lahko le navidezno.

V tem času lahko zaostanek nadoknadijo tisti, ki prej niso postorili vsega zadanega. Za njih je dopustniški čas odlična priložnost za marljivo delo, katerega rezultati bodo jeseni presenetili dopustnike. Pogosto pa tudi zamudnike premami poletna ležernost in se v brezdelju pridružijo dopustnikom. Poletna spokojnost bo tako le zatišje pred nevihto, ki se bo razbesnela jeseni, ko se bodo drugi spočiti vrnili z dopusta in bodo pričakovali obljubljene rezultate.

Upam, da poleti ne bodo preveč lenarili tisti, ki so za jesen obljubljali veliko. Želim jim, da za to domačo nalogo ne dobijo trojke. Trojke naj končajo v košu naših tekmecev na evropskem prvenstvu v košarki.

IKS 08-09/ 2013


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS