Računovodstvo v dobi digitalnega poslovanja

Pomlad je čas začetkov in tudi letošnja nam obeta velik korak naprej. Pred dobrim letom smo se odločili temeljito prenoviti produkte, ki jih Zveza RFR pripravlja za vse, ki se profesionalno ukvarjate z računovodstvom in davki. Presodili smo namreč, da so se okoliščine, tehnologije in pričakovanja v sodobnem poslovanju temeljito spremenili. Tako temeljito, da smo morali kot osrednja založniška hiša na področju računovodstva ponovno premisliti o svojih produktih in jih na novo zasnovati.

Mag. Matjaž Prusnik
Datum objave: 28. 03. 2013

Naše temeljno vodilo pri prenovi produktov je narediti jih še bolj praktične, še bolj uporabne v vsakdanji računovodski praksi. Pred nekaj manj kot enim letom smo tako predstavili Obvestilnik, naš redni tedenski pregled vsega pomembnega. Jeseni smo nadaljevali s temeljito prenovljeno revijo IKS. Pred novim letom smo se posvetili posvetovanjem in osvežili tudi njih. Z letošnjo pomladjo pa smo končno pripravljeni predstaviti novo spletno stran, ki vam bo od aprila dostopna na naslovu www.zvezaRFR.si.

Na spletni strani smo združili vse, kar po našem mnenju potrebuje računovodja pri vsakdanjem delu. Na njej boste našli odgovore na vprašanja, ki nam jih najpogosteje postavljate, tabele z zneski, ki jih uporabljamo pri izračunih, tipske dokumente, koledar opravil, preračune dohodkov in izračune obresti. Dodali smo čistopise pogosto uporabljanih predpisov ter aktualna uradna pojasnila, sodbe in tolmačenja. Našli boste tudi pojmovnik računovodstva, financ in revizije z več kot 12.000 razlagami različnih pojmov, ki jih srečujete v praksi.

Da boste na tekočem z dogajanjem v stroki, vam bodo na spletni strani na voljo novice, ki jih zbiramo sami, in pregled sorodnih novic, objavljenih v drugih spletnih medijih. Ker računovodje večino delovnika prebijemo med štirimi stenami, smo med novice dodali še zunanje temperature.

Seveda boste na spletni strani našli tudi vse informacije o izdajah in dogodkih, ki jih pripravlja Zveza RFR. Pregledu vsebin, objavljenih v reviji IKS, so dodane spletne povezave, omenjene v člankih, ter obrazci in preglednice, na katere se sklicujemo.

V čast nam bo, če boste svoje vtise pripravljeni deliti z nami, saj bodo vaša mnenja tudi tokrat pomembno izhodišče za sprejemanje odločitev v prihodnosti. Kadarkoli jih lahko sporočite na elektronski naslov urednistvo@zvezarfr.si.

V upanju, da bo nova spletna stran uresničila vaša pričakovanja, vas vljudno vabim, da jo čim prej obiščete.

IKS 04/ 2013


Prebrskajte tudi po ostalih številkah revije IKS